U bent hier

7 succesfactoren voor zelfroosteren

Contentmanager Dehora
15 januari 2018

Zelfroosteren zit in de lift. Medewerkers willen meer invloed op hun planning uitoefenen. Het geven van meer vrijheid door management zorgt voor een hogere tevredenheid onder werknemers en minder uitval. De voordelen zijn evident maar hoe realiseer je zelfroosteren binnen de eigen organisatie zonder kleerscheuren? Déhora België zette de 7 kritische succesfactoren op een rij:

  1. Medewerkers moeten het zelf willen.
  2. Er moet werkelijk iets te kiezen zijn.
  3. Medewerkers doen (ongeveer) hetzelfde werk.
  4. De spelregels zijn helder en objectief te toetsen.
  5. Iedereen wordt gelijk behandeld en krijgt dezelfde kansen.
  6. Het management laat de verantwoordelijkheid voor het rooster los.
  7. Het management blijft eindverantwoordelijk voor de bezettingseisen.

Klik op onderstaande link voor meer uitleg van deze 7 succesfactoren.

Bron

Tags: 
zelfroosteren